DACĂ NU PȚI ÎNVINGE CASA, FII TU CASA

TITLU ORIGINAL: The House

REGIZORI: Andrew Jay Cohen

DISTRIBUȚIE: Will Ferrell, Amy Poehler

STUDIO: Warner Bros.

ADUS ÎN ROMÂNIA DE: ProVideo

DESCRIERE: După ce Scott şi Kate Johansen (Will Ferrell şi Amy Poehler) pierd economiile pentru studiile fiicei lor Alex, îi cuprinde disperarea la gândul că singurul lor copil nu va absolvi facultatea. Cu ajutorul vecinului Frank (Jason Mantzoukas) decid să deschidă un casino ilegal în casă.

RECENZIE:

Din când în când, atunci când mă pălește câte un val masiv de lene (se întâmplă mai des decât îmi place să recunosc) și nu am chef de nimic, intru pe IMDb sau Rotten Tomatoes și caut o comedie recentă, pe care nu am avut ocazia să o urmăresc, și fac tot posibilul să o văd cât mai repede. Nu țin cont de rating-uri sau alte astfel de mici detalii, tot ce îmi doresc e ca în urmatoarele 90-100 de minute să uit de tot ce se află în jurul meu și, dacă am noroc, să râd de câteva ori. Operațiunea cazinoul a fost… distrus cred că e cuvântul potrivit, atât de critici, cât și de public, așa că nu am avut așteptări prea mari de la el. Tot ce știam era că în rolurile principale își vor face de cap Amy Poehller, al cărei umor sec este fantastic în doze mici, și Will Ferrell, care dintr-un oarecare motiv încă mi se pare super creepy.

Povestea filmului se învârte în jurul unui cuplu dintr-un orășel liniștit din SUA, a cărei unică fiică mai are puțin și termină liceul, urmând să fie aleasă de una dintre universitățile de top ale Americii. Totul e bine și frumos, anii de studiu urmând să fie asigurați din punct de vedere financiar de o bursă de merit acordată de primăria orășelului… doar că de această dată, în pur stil hollywoodian, fondurile care ar fi trebuit să ajute la formarea profesională a unui tânăr adult au ajuns să fie repartizate în altă parte, într-un parc de agrement pentru comunitate. Astfel, eroii noștri vor trebui să-și ia lumea în cap și să treacă de partea întunecată, deschizând un cazino de cartier și profitând din plin de beneficiile ilegale ale acestuia.

Din scurta descriere pe care am făcut-o cred că vă puteți imagina în ce direcție o va lua povestea și, în proporție de 80-90% – depinzând și de câte filme de acest gen ați văzut – aveți dreptate. Operațiunea cazinoul are un fir narativ destul de subțire și previzibil, nefiind în stare să-și asume vreun risc notabil în ceea ce privește povestea sau personajele. Avem de-a face cu o comedie pur hollywoodiană, cu situații mult prea forțate în încercarea lor de a fi amuzante, glume care s-au folosit de nenumărate ori până acum și care și-au pierdut farmecul în timp și… cam atât. Singurul plus pe care l-am găsit filmului, și care a reușit să-l salveze de la a deveni un dezastru absolut, au fost actorii care, spre surprinderea mea, au dat tot ce-au avut mai bun pentru acest proiect.

Operațiunea cazinoul e un film pe care să-l urmărești atunci când nu ai nicio altă opțiune, o comedie slăbuță și răsuflată pe care o vei uita imediat după genericul de final.

Disponibil în format DVD de la Provideo.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s