E ATÂT DE BINE SĂ FII RĂU! – recenzie DVD BRIGADA SINUCIGAȘILOR

dd00005836

TITLU ORIGINAL: Suicide Squad

REGIZOR: David Ayer

DISTRIBUȚIE: Margot Robbie, Jared Leto, Viola Davis, Will Smith, Jay Hernandez, Jai Courtney, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Karen Fukuhara, Joel KinnamanCara Delevigne, Adam Beach

STUDIO: Warner Bros.

ADUS ÎN ROMÂNIA DE: ProVideo

DESCRIERE: Pentru a-și micșora pedepsele, o brigadă formată din cei mai periculoși anti-eroi acceptă să lucreze împreună pentru guvern. Misiunea lor? Să distrugă o entitate malefică misterioasă ce pare de neînvins.

RECENZIE:

Noul val de filme DC a fost primit cu destul de multe controverse, în special datorită tonului pe care mulți l-au considerat mult prea serios pentru niște pelicule inspirate din benzi desenate și pentru caracterizările îndrăznețe ale unor personaje emblematice pentru cultura pop, dar nici Man of Steel, nici Batman v Superman nu au „reușit” să stârnescă atât de multe discuții contradictorii precum Suicide Squad. Capania de promovare a filmului a fost impresionantă, rivalizând-o pe cea a lui Deadpool; de fiecare dată când se lansa câte un trailer sau spot TV nou, internetul o lua razna, tot felul de teorii circulând pe YouTube sau alte site-uri mai puțin cunoscute; hype-ul era palpabil. Apoi au început să apară cronicile și pentru un moment am simțit că mă întorc în timp, în martie, când BvS a fost distrus de către critici. Totuși, Suicide Squad a spulberat o tonă de recorduri, fiind filmul cu cel mai bun debut din luna august din toate timpurile, iar publicul, deși în continuare divizat, a părut ceva mai iertător cu el. Personal, prima oară când l-am văzut am fost puțin dezamăgit, dar nu pentru că nu mi-ar fi plăcut filmul, ci pentru că nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor, însă l-am mai vizionat de câteva ori de atunci și pot spune că, odată ce știi la ce să te aștepți, Suicide Squad devine tot mai entertaining.

K11GLmD

Povestea cred că o cunoașteți cu toții prea bine: pentru a-și micșora sentințele, mai mulți răufăcători cu diferite abilități sunt cooptați de către Amanda Waller pentru a interveni în cazul unui atac neprevăzut al meta-oamenilor. Harley Quinn, Deadshot, El Diablo și Killer Croc sunt doar o parte din cei aleși pentru a forma Brigada Sinucigașilor, prima lor misiune fiind de a înfrunta o entitate cu puteri supranaturale ce a pus stăpânire pe un întreg oraș. Dacă se opun planului… niște bombe minuscule din gâturile lor vor exploda.

ER9tzMm

O să încep cu părțile negative. Povestea e îngrozitor de banală și previzibilă; antagoniștii nu sunt suficient dezvoltați și nu au un scop bine stabilit, sunt răi doar de dragul de a fi răi; melodiile noi și vechi pe care le-au ales pentru coloana sonoră – deși geniale dacă le luăm separat – nu-și prea au locul în film, majoritatea lăsând impresia că au fost aruncat acolo doar pentru a rivaliza cu Guardians of the Galaxy și al lor Awesome Mixtape Volume 1, iar aici îmi pare rău pentru soundtrack-ul uimitor, întunecat și atmosferic, compus de Steven Price, din care am auzit prea puțin pe tot parcursul peliculei; editarea e amatoricească, dar la ce te-ai aștepta când îți lași blockbusterul în care ai investit zeci de milioane de dolari pe mâna unei companii care se ocupă de trailere? Ce mi-a plăcut, v-ați putea întreba? Vizual, filmul e un mix încântător de culori vii, țipătoare, și cadre întunecate, surprinzător de ancorate în realitate, condimentate cu efecte speciale foarte bune. Majoritatea glumelor mi s-au părut extrem de reușite, în special cele făcute de Harley și o replică de-a lui Killer Croc de la (aproape) sfârșitul filmului, care m-a făcut să râd cu lacrimi. Nu în ultimul rând, design-ul personajelor a fost perfect, reușind să adapteze un grup de personaje care și-au făcut apariția într-o revistă de benzi desenate din 1959 pentru publicul modern și  nu m-ar mira dacă Suicide Squad va pleca acasă cu Oscarul pentru machiaj. Cât despre personaje…

469855100065510plrs

Au salvat filmul în atât de multe momente! Nu toate au primit același tratament din păcate, se simte foarte clar că, deși e un film de echipă, Harley și Deadshot sunt protagoniștii: Katana nu a avut nimic de făcut, Enchantress nu s-a ridicat niciun moment la nivelul look-ului său uimitor, Slipknot e acolo doar pentru a demonstra că Amanda Waller vorbește serios și că nu e de glumit cu nano-bombele acelea, iar Rick Flag… ugh, probabil cel mai inutil personaj din tot filmul; îmi pare sincer rău pentru acești actori și pentru modul în care au fost folosiți (sau nu au fost folosiți), dar măcar nu i-au pus în umbră pe ceilalți, care au reușit să strălucească. Fără îndoială, cel mai popular al Brigăzii e Harley Quinn. Și pe bună dreptate. Margot Robbie a făcut o treabă excelentă cu personajul, dozând perfect nebunia imprevizibilă și inteligența sclipitoare care o caracterizează pe Harley, iar interacțiunile dintre ea și restul găștii au fost de-a dreptul delicioase. Urmează să apară din nou în Gotham City Sirens și se zvonește că atât ea, cât și Jokerul, vor avea un cameo în Justice League. Că tot am adus vorba de Joker… mi-a plăcut tare mult această reinterpretare a legendarului inamic al lui Batman, fiind mult mai înfiorător și mai imprevizibil decât versiunile cinematografice din trecut, doar că nu a avut o prezență suficient de mare pentru a-mi da mai mult cu părerea. Sper că va apărea mai mult în viitoarele proiecte DC, pentru că știu sigur că Jared Leto e un actor foarte bun și ar reuși să facă ceva cu adevărat special cu personajul dacă ar fi folosit ceva mai cu atenție. Amanda Waller, interpretată fără cusur de geniala Viola Davis, e maestrul păpușar al brigăzii și ascunde multe secrete surprinzătoare. Will Smith a făcut o treabă a naibii de bună în rolul lui Deadshot, fiind unul dintre răufăcătorii care pendulează mai mult spre latura de antierou, din acest motiv fiind personajul cu care publicul a relaționat cel mai bine: e charismatic, amuzant, are un cod moral surprinzător de puternic și bine definit. El Diablo ascunde și el multe secrete, iar trecutul său tragic pe care-l dezvăluie pe parcurs și încercările continue de a-și răscumpăra greșelile culminează cu un moment minunat în timpul bătăliei finale.

Screen_Shot_2016-04-10_at_10.06.59_PM

Departe de a fi un film perfect, Brigada Sinucigașilor e genul de peliculă ușoară și entertaining perfectă pentru o seară din timpul săptămânii în care nu aveți chef de nimic. Vizual e superb și o să vă îndrăgostiți de personaje.

ClqYZOyXEAA6Pcf.png

Brigada Sinucigașilor este disponibil în format Blu-Ray, Blu-Ray 3D Steelbook, Blu-Ray 4K și DVD, distribuit de ProVideo.

RATING

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s