NU AI VĂZUT ÎNCĂ NIMIC – recenzie DVD JAFUL PERFECT 2

dd00005832

TITLU ORIGINAL: Now You See Me 2

REGIZOR: Jon M. Chu

DISTRIBUȚIE: Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo , Woody Harrelson, Dave Franco, Daniel Radcliffe, Lizzy Caplan, Jay Chou, Sanaa Lathan, Michael Caine, Morgan Freeman

STUDIO: Lionsgate/Summit

ADUS ÎN ROMÂNIA DE: Provideo

DESCRIERE: Cei patru călăreți (Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco și noua adiție Lizzy Caplan) se întorc în Now You See Me: Jaful Perfect 2 cu o aventură formidabilă, ridicând iluzionismul la un cu totul alt nivel care va cuprinde întreaga planetă.

La doar un an după ce au păcălit FBI-ul și au câștigat admirația publicului cu cele mai spectaculoase trucuri de magie, echipa se pregătește de o nouă performanță inegalabilă cu scopul de a demonstra cruzimea unui periculos magnat din industria tehnologică.

RECENZIE:

De când am văzut primul Now You See Me, în 2013, am așteptat cu sufletul la gură o continuare. Amestecul de trucuri magice și înșelătorii mi s-a părut ingenios, scenariul a fost inteligent structurat și m-a ținut în suspans de la început și până la sfârșit, iar interpretările actorilor au fost și ele foarte, foarte bune. Totuși, vara lui 2016 nu a fost prea iertătoare cu nenumăratele continuări ale unor filme îndrăgite, iar Jaful perfect 2 nu a scăpat nici el de gurile spurcate ale unor critici. Înainte să merg la cinema să-l văd, am avut unele emoții, însă acestea s-au spulberat instantaneu și pentru aproape două ore am uitat de tot și m-am lăsat purtat de povestea Călăreților pe meleaguri necunoscute.

mv5bmta1nji3mzk4mtfeqtjeqwpwz15bbwu4mdywnjywotgx-_v1_sy1000_cr0014301000_al_

Au trecut câteva luni bune de la ultima scamatorie a Călăreților, dar lumea nu i-a uitat. Atunci când încearcă să-l demaște pe mai marele unei companii de telecomunicații, o persoană necunoscută se folosește de propria lor strategie pentru a le da în vileag cele mai murdare secrete. Astfel, grupul de magicieni se vede nevoit să fugă de la reprezentație și ajung cumva în Macao, unde vor avea de dus la bun sfârșit o nouă misiune extrem de periculoasă.

MV5BYjdiYTMyNmEtNzkwOC00Zjk1LWIwZWItMzA2MWJlYWM0MGRmL2ltYWdlL2ltYWdlXkEyXkFqcGdeQXVyMTk5MjkzMjU@._V1_SX1777_CR0,0,1777,737_AL_.jpg

De la început, Jaful perfect 2 are un aer mai… global față de predecesorul său, aceasta fiind și o foarte inteligentă mișcare dpdv al box office-ului (în zilele noastre, multe filme sunt salvate de încasările impresionante din Asia și – mai puțin, cei drept – Europa și nu mai depind chiar atât de mult de banii strânși în State). Mi-a plăcut tare mult că o mare parte din acțiunea filmului a avut loc în China, înlocuind astfel decorul american, generic și sec, din primul film pentru unul mult mai colorat, mai viu și mai impresionant vizual. Cazinourile, restaurantele, hotelurile și străzile din Macao au adus un suflu nou seriei, aproape revitalizând-o. Tot în Macao are loc și deja celebra scenă cu furtul unui chip (ascuns într-o banală carte de joc) care circulă de săptămâni bune pe Facebook, truc care m-a făcut să tremur de emoție atunci când l-am văzut prima oară pus în scenă și chiar și acum, la a doua vizionare, a rămas la fel de spectaculos. Ca, de altfel, mai toate scamatoriile Călăreților din acest film. Ultimul act al filmului, petrecut în Londra, e la fel de incredibil – în special trucul cu ploaia al lui Atlas, care pur și simplu m-a lăsat fără cuvinte. Bugetul mai mare față de cel al primului film a fost cheltuit cu cap, zic eu.

mv5bogyzywe0ywytndzimy00n2q5lwi2yzqtmjdkn2iwmjy0y2e4xkeyxkfqcgdeqxvynjuwnzk3ndc-_v1_

În ceea ce privește distribuția am *aproape* numai cuvinte de laudă. Și, pentru că nu vreau să închei acest paragraf într-o notă negativă, o să încep direct cu actorul care nu mi-a plăcut deloc în film, lucru care m-a șocat profund pentru că eram foarte entuziasmat să-l revăd într-un blockbuster, după ce și-a petrecut ultimii ani cu producții ceva mai puțin cunoscute publicului larg. Vorbesc, bineînțeles, despre Daniel Radcliffe, care a fost pur și simplu îngrozitor în rolul unui magnat cu apucături ciudate (asemeni colegului său din Harry Potter, Tom Felton, care joacă prost, prost, prost în cel mai recent sezon al serialului The Flash). Jocul lui a fost forțat până la Dumnezeu, fiecare replică pe care o rostea părea scoasă cu cleștele din gura lui, iar barba aceea îl făcea să pară mai degrabă un pedofil cu o pasiune ascunsă pentru iarbă. Vreau să uit că l-am văzut în film… Buuun, acum că am spus ce aveam pe suflet, propun să trecem mai departe. Cel mai mult mi-a plăcut de Lizzy Caplan, care a reușit fără probleme să o înlocuiască pe Isla Fisher și a adus o notă binevenită de umor la limita ridicolului peliculei. Lula, personajul său, e mai mereu cu capul în nori, o cam dă în bară cu trucurile de magie (dar nu te poți supăra pe ea când o face pentru că e adorabilă) și e îndrăgostită până peste urechi de Jack, acesta fiind unul dintre principalele motive pentru care a fost atât de nerăbdătoare să se alăture echipei. Că tot veni vorba de Jack, trebuie să recunosc că Dave Franco face ce face și tot îmi lasă impresia că primește roluri în filme datorită fratelui său mai mare și aspectului său fizic; nu spun că nu e un actor decent, dar parcă are aceeași expresie indiferent ce s-ar întâmpla: că e un moment comic, tensionat sau tragic, el tot semi-constipat pare. Jesse Eisenberg și Woody Harrelson sunt geniali, așa cum ne-am obișnuit. Din martie am devenit un foarte mare fan al lui Jesse, după ce l-a interpretat pe minunat de diabolicul Lex Luthor în Batman v Superman, și am încercat să-i urmăresc toate filmele (evident că nu am reușit, dar voi recupera eu cândva), iar în Jaful perfect 2 a fost… perfect în rolul arogantului Daniel Atlas. Au fost câteva momente când mi-am dorit să-i dau câțiva pumni, atât de mult a reușit să mă enerveze uneori. Despre Woody Harrelson nu o să intru în detaliu pentru că s-ar putea să vă stric surpriza, dar face un rol ceva mai deosebit.

mv5bmja3mdqzmtm4nf5bml5banbnxkftztgwmda2nja5ode-_v1_sy1000_cr0015021000_al_

Mă aflu în minoritate când afirm asta, știu, dar Jaful perfect 2 mi s-a părut mult mai bun față de predecesorul său: trucurile magice au fost mai impresionante și mai elaborate – în special spre final –, Lizzy Caplan a fost o adiție mai mult decât binevenită distribuției și a împrospătat aerul peliculei cu firea ei aiurită și mereu pusă pe glume, ceilalți Călăreți au fost parcă și mai bine portretizați, iar detaliile până acum secrete ale poveștii lui Dylan au reușit să mă impresioneze.

horsemen

Jaful perfect 2 este disponibil în format Blu-Ray și DVD, distribuit de ProVideo.

RATING           

 

Anunțuri

2 gânduri despre „NU AI VĂZUT ÎNCĂ NIMIC – recenzie DVD JAFUL PERFECT 2

  1. Am adorat ambele filme și parcă le-aș mai revedea o dată! Numerele de magie au fost fără cuvinte! 🙂
    Nici mie nu mi-a plăcut Radcliffe. Mi s-a părut un ciudat care nu-și avea locul pe acolo.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s