BACK TO SCHOOL

Am primit provocarea din partea Ghandei și, așa cum îmi e obiceiul, abia acum am reușit să o postez. Scuze pentru întârziere!

back_to_school

Reguli:

1. Încorporați imaginea tag-ului în postarea voastră.

2. Dați tag-ul mai departe.

3. Nu menționați aceleași cărți de două ori.

4. Postați link-ul cu leapșa completată pe blogul Padeniye, mai cu exactitate AICI.

1. ROMÂNĂ: Luați cartea preferată de anul acesta și deschideți-o la pagina 100, alineatul al treilea. Scrieți mai jos ceea ce se află acolo, menționând de unde ați luat fragmentul.

„Lady Olenna devenea nerăbdătoare.” – George R.R. Martin, Iureșul săbiilor

2. GEOGRAFIE: Ați citit anul acesta (sau în decursul a doi ani) vreo carte cu o copertă verde, sau care să aibă pe ea ceva legat de natură? Dacă da, puneți o fotografie cu ea.

Are suficient verde?

2014-09-25 07.57.09

Nu? Bine… Dar acum?

2014-09-25 07.57.27

3. ISTORIE: Vă plac biografiile sau cărțile care tratează ceva din istorie? Care este ultima carte pe care ați citit-o, care să urmărească astfel de subiecte?

Citesc strict ficțiune, iar cea istorică e jos, jos în topul preferințelor mele. Cred că în categoria asta aș putea încadra Abaddon exterminatorul de Ernesto Sabato.

4. SPORT: Să faci sport este un lucru benefic corpului, te împrospătează și-ți dă o stare fresh după; în ciuda faptului că ești obosit de mori, tot te vei simți mai bine. Ce carte fresh, ușor de citit, ați lecturat, și care v-a plăcut?

Sub aceeași stea de John Green. Ușor de citit? Bifat. Relaxantă? Bifat (în mare parte). Te simți ca naiba după? Bifat.

5. MATEMATICĂ: Chiar dacă matematica nu este o materie agreată de multă lume, tot trebuie să o faci, chiar dacă durează mai mult timp să o înțelegi. La ce carte ți-ar fi foarte greu să renunți, pentru a învăța?

Ewww, matematică. Și acum am coșmaruri cu integrale și derivări… Of, îmi amintesc cât de greu mi-a fost să nu deschid Moștenirea de Cristopher Paolini din cauza nenorocitului de bacalaureat!

6. DESEN: Să desenzi, să pictezi, a fost mereu o activitate care te relaxa în timpul generalei, dar chiar și în liceu pentru unii. Culorile îți dădeau imaginație, așa că: Ce copertă a unei cărți o urăști din tot sufletul, și ai vrea să o schimbi, dacă ai avea ocazia?

Chiar nu îmi vine nimic în minte acum, scuze :))

7. BIOLOGIE: Tuturor ne plac animalele, și nu cred că există cineva care să nu iubească un animal, oricât de drăguț sau înspăimântător ar fi el. Postați mai jos o imagine a unei cărți în care apar astfel de vietăți.

Bernie Kosar FTW!!!

puterea_celor_sase

8. ENGLEZĂ: Mulți cititori au în bibliotecă literatură internațioanlă, așa că presupun că printre sumedeniile de cărți, se strecoară și un autor preferat. Ce scriitor american sau englez vă place cel mai mult? Descrieți-i ideile în trei cuvinte, sau modul de-a scrie.

J.K. Rowling, fără îndoială. Magic. Amuzant. De neuitat (am trișat puțin, asta e).

9. MUZICĂ: Să asculți muzică este ceva relaxant, care te face să zâmbești, iar cea împletită cu cititul este cu atât mai bună. Aveți vreo carte care să vă fi făcut să cântați (la figurat) de fericire, atunci când ați terminat-o? Sau o melodie care să o fi descoperit în vreo carte?

Cred că Harry Potter și Ordinul phoenix. De ce? Eram pe a șasea când am citit cartea pentru prima dată și, dat fiind faptul că depășește 800 de pagini, am fost mai mult decât mulțumit de mine pentru reușita de a lectura până la sfârșit un asemenea „monstru”.

10. DORINȚĂ: Sunt ferm convinsă că există o carte pe care vă doriți foarte mult să puneți mâna. Care este aceea și de ce vreți atât de mult să o citiți?

În bibliotecă mă așteaptă Regatul furtunilor de Leigh Bardugo, doar că alte cărți au prioritate în momentul de față. Îmi doresc să o citesc pentru că mi-a plăcut la nebunie primul volum al seriei și tot aud în stânga și în dreapta cât de uimitor e acest roman.

Dau mai departe acest tag Emiliei, lui Rox și Alinei. Have fun!

Un gând despre „BACK TO SCHOOL

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s