HAPPY BOOKAHOLIC

happy-the-movie

E prima mea leapșa, deci nu vă așteptați la ceva prea grozav :)) Am primit leapșa aceasta de pe  blogul Jurnalul unei cititoare și îi mulțumesc pentru mica provocare. Deci, să trecem la întrebări:

1. Ce iubeşti cel mai mult atunci când cumperi cărţi noi?

Știu că sună clișeic, dar ador mirosul cărților noi (nu cunosc pe nimeni care să spună contrariul). Cum de cele mai multe ori fac comenzi online, aștept cu nerăbdare să-mi vină fiecare colet și să-l deschid. Unele cărți doar le frunzăresc în grabă, la altele mă holbez minute în șir, iar dacă e vorba de cărți pe care mi le doresc neapărat, încerc să-mi stăpânesc entuziasmul și să nu sar în sus de bucurie că le am în sfârșit.

2. Cât de des îţi cumperi cărţi noi?

Aș zice că o dată pe lună, dar depinde de foarte multe lucruri: dacă e o perioadă încărcată (de exemplu sesiunile de la facultate) nu citesc deloc, dar dacă sunt promoții pe care nu le pot refuza, fac eu cumva să comand de mai multe ori într-o lună.

3. Librării sau magazine online?

De ceva vreme îmi cumpăr cărțile exclusiv online. Sunt destul de comod și, cum lucrez, îmi place că nu trebuie să mai pierd vremea hoinărind prin librării (chiar dacă și hoinăritul are farmecul lui) și că primesc cărțile la birou, în ziua următoare după ce am plasat comanda.

4. Ai o librărie preferată?

Libris.ro, mai ales pentru că au mai tot timpul promoții și, poate cel mai important, au transportul gratuit, cărțile sunt în condiții impecabile și nu am avut până acum nicio problemă cu ei.

5. Faci precomenzi?

Am făcut o singură dată, pentru trilogia Jocurile foamei în format paperback.

6. Ai o limită lunară când vine vorba de cumpărat cărţi?

Nu chiar, dat fiind faptul că lucrez, dar totuși încerc să mențin cheltuielile la un nivel cât mai decent.

7. Ai interdicţii la cumpărat cărţi?

După cum spuneam, lucrez, și nu-mi poate spune nimeni ce și cât să cumpăr (evil laugh).

8. Cât de lung este wishlist-ul tău?

Am câteva cărți în whishlist, cele mai multe sunt continuări ale unor romane pe care le-am adorat (volumul 2 din trilogia Grisha, continuarea la Jumătatea rea, etc) sau ale unor autori care m-au fermecat cu stilul lor (John Green, J.K. Rowling, etc.)

9. 3 cărţi din wishlist pe care vrei să le cumperi în momentul ăsta.

Moarte subită, Chemarea cucului și Paper towns.

10. Cine doreşti să mai facă acest tag?

Oricine dorește, pe lângă: Rox Tao, A.M, Regina Buburuză, Furelise, Literarybook, Pentru tine, Jessie, Ankita, Yukiblack, Mariaa Laaura, Lucia Maria Petcu, Palade Ștefana, Deea. Have fun!

12 gânduri despre „HAPPY BOOKAHOLIC

  1. Multumesc pentru leapsa! Esti un norocos ca nu ai interdictie la carti ca ceilalti muritori de rand 😀 Ca o prima leapsa, e ok. Stii ca nu exista un.ghid al lepselor sau ceva :)) Dar pentru ca simt nevoia sa te oftic putin.. ghici cine are Chemarea cucului? :>

  2. Pentru punctul unu total de acord si eu astept mereu cu nerabdare noile carti, la mirosul lor nimeni nu e imun, si studiatul lor te face sa fi mai nerabdator sa le citesti. Si da, esti un norocos ca iti permiti sa iti cumperi atat de multe carti, asta te obliga (apropo) sa ne aduci recenzii :)))) ( imi plac recenziile tale, sunt clare si la obiect). Draguta leapsa 🙂

    • Mulțumesc frumos. Mă bucur să aflu că recenziile mele sunt pe placul vostru, asta mă ambiționează să continui cu ele. O să urmeze destul de multe recenzii, sper doar să apuc să citesc toate cărțile pe care le am în bibliotecă 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s